Panel: de beheerder van de toekomst

May 20, 2019
1674 keer bekeken

Ben je ICT-beheerder bij de Rijksoverheid? Wil je voorbereid zijn op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van functioneel beheer van applicaties en systemen? Dan is dit platform Beheer de Toekomst voor jou bestemd.

Het platform houdt je op de hoogte van komende events, praat je bij over relevant nieuws en biedt je mogelijkheden voor samenwerking en uitwisseling met collega-beheerders in de Samenwerkingsruimte.

Lees hier de terugblik - in beeld en tekst - op Beheer de Toekomst 2019. Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Workshop gebruikerscommunicatie

Beheer de Toekomst heeft gemerkt dat gebruikerscommunicatie in veel organisaties een belangrijk, maar vaak onbelicht aspect is. Daarom bieden wij voor functioneel beheerders een interactieve workshop gebruikerscommunicatie aan. Tijdens deze middag krijg je handige tips, oefeningen en voorbeelden uit de praktijk van collega-beheerders. De workshop wordt gegeven door                    Pieter Teekens, werkzaam bij SSC-ICT. Hij gaf al eerder een workshop over dit onderwerp tijdens ons eerste event in 2018.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de workshop gebruikerscommunicatie op donderdag 6 februari 2020, van 12.00 – 17.00 uur. Locatie: Koningskade 4, Den Haag

Heb je interesse? Stuur een mailtje naar BeheerdeToekomst@minienw.nl


Het event Beheer de Toekomst 2019 trapt op 20 juni (over precies een maand!) af met een panel boordevol expertise in IT, HR en Rijksoverheid. Met wie kan je in discussie?

De beheerder van de toekomst is een robot. Boven de 50 ben je niet geschikt voor de technologiesector. Jong ICT-talent is beter af bij het Rijk dan in het bedrijfsleven. Wat de stellingen precies worden voor het panel tijdens Beheer de Toekomst blijft nog even geheim, maar vaststaat dat ze gaan prikkelen. De panelleden zijn bekend.

“In het panel komt zeker honderd jaar ervaring met IT, HR en de Rijksoverheid samen,” vertelt Bart van der Klaauw, mede-organisator van het event. Hij is clustermanager Beheer en plv. hoofd van het Financieel Dienstencentrum, ministerie van SZW. Dat interdepartementale centrum beheert het financiële SAP-systeem 3F dat in 2012 live ging. Eerst voor SZW, VWS en Financiën. Later sloten ook OCW en BZK aan.

“Voor dit samenwerkingsverband werkte ik veel samen met Sander Hildebrand van iQibt, en ik ben blij dat juist hij onze paneldiscussie gaat leiden op 20 juni.” Hildebrand is business consultant gespecialiseerd in SAP Financials. Hij gaat in discussie met de zaal en met vier panelleden. Van der Klaauw stelt ze voor.

Allereerst Bob van Graft, nu directeur IT/CIO bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar voorheen lang bij het Rijk, onder meer als directeur van het Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT. Edgar Heijmans, directeur van P-Direkt en voorheen ook programmamanager Rijkscloud. Verder Liesbeth Lageveen. Zij is manager bij DUO en ook SAP-specialist op het gebied van HR. En last but not least Jindra Kessener met een duidelijke HR-blik. Zij werkte bij KNAW, TNO en Atos Origin en is nu interim-HR-directeur bij het Summa College, een koepel van 26 mbo-scholen in de regio Eindhoven.

Zij buigen zich over de beheerder van de toekomst: welk beeld hebben ze daarbij? Wat verwacht de Rijksoverheid van hen? Welke eisen worden er over tien jaar aan gesteld? Bart van der Klaauw: “Daarop voorbereid zijn is hard nodig gezien de snelle technologische ontwikkelingen, de vergrijzing en ook de verhouding met het bedrijfsleven. Hoe halen we de goede kennis in huis? En hoe houden we ze binnen? Mij valt het aantal externen op dat kiest voor de IT bij het Rijk. Ze verkiezen de inhoudelijke uitdagingen en de werksfeer boven de leaseauto en het hoge inkomen. Ze kunnen bij ons meer doen dan ze bij het bedrijven mogen.”

De paneldiscussie staat gepland aan het begin van het event Beheer de Toekomst 2019. Van der Klaauw: “Een opstapje ook naar de acht parallelsessies die later in de middag volgen.”

Images

Twitter

Cookie settings